Politibetjent Elvir Abaz, Odense - udgydelser - WEHLE's UNIVERS

Gå til indhold

Politibetjent Elvir Abaz, Odense - udgydelser

DANSK FOLKEPARTI i Rudersdal > Avisindlæg
 
Debat: Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti radikaliserer og puster til hadforbrydelser
 
1/1
 
Elvir Abaz
 
19 jul. 2020 kl. 21:07
 
Elvir Abaz, Odense
 
 
Debat: Det er yderst bekymrende at være vidne til igangværende kyniske magtkamp mellem det kriseramte Dansk Folkeparti og fremadstormende Nye Borgerlige om de samme vælgere på den yderste højrefløj med danske muslimer som ufrivillige aktører og prygelknabe. Dansk Islamisk Trossamfund har for nylig indgivet en klage til Folketingets formand over Pernille Vermund (NB) og Morten Messerschmidt (DF) grundet deres dybt krænkende udtalelser om islam og muslimer. Udtalelserne, som ifølge islamisk trossamfund er i strid med værdighed ved forhandlinger, faldt i forbindelse med lovbehandling af et forslag om forbud mod muslimske bønnekald.
 
Pernille Vermund sammenlignede islam, underforstået danske muslimer, med ugræs og ukrudt, mens Messerschmidt havde udtalt, at antallet af muslimer, der udgør et problem i Danmark ikke er blevet mindre, men kun værre.
 
Ukrudt er som bekendt noget, man bekæmper og udrydder, hvorfor associationen til islam og muslimer er ikke til at tage fejl af. NB havde tidligere fremsat forslag om at fjerne anerkendelse af det muslimske trossamfund. Vermund kaldte i 2019 på nationalt tv en limousine chauffør med anden etnisk herkomst for "perker" og fastholdt sit brug af det racistiske og stigmatiserende ord som det mest naturlige i verden. Messerschmidt, som tidligere var dømt for racisme, fandt klagen fra Islamisk Trossamfund for forrykt og tilføjede, at ”islam er den største fjende, vi har i Danmark og i Vesten i øjeblikket”.
 
Dansk Folkepartis hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen hængte den 9. juli i år på sin Facebook-profil juristen i Udlændingestyrelsen Soma Mayel ud, hvor han betvivlede hendes loyalitet til Danmark. Henriksen mente, at det var undergravende for tilliden til udlændingestyrelsen, at Mayel der både har afghansk og dansk statsborgerskab kunne træffe afgørelser i sager om udlændinges opholdstilladelse. Mayel, som følte sig krænket på sin personlighed og faglighed, betegnede Henriksens udsagn som et grotesk angreb på embedsværket. Mistænkeliggørelse af selv velintegrerede og veluddannede danske muslimer, som har gjort alt det Danmark har bedt dem om, bakkes op af DF-partiformand Kristian Thulesen Dahl og ledelsen af partiet.
 
 
Før eller siden er S, V, SF, RV, LA og Enhedslisten i nød til klart og konsekvent at sige fra overfor racistiske demagoger fra NB og DF, hvis stigmatiserende hadretorik og diskriminerende krav aldrig kan tilfredsstilles og matches.
 
 
Anklager mod velfungerende danske muslimer om manglende loyalitet til det (danske) nationale fællesskab er som taget ud af en antisemitisk drejebog. Jøden er blot blevet erstattet af muslimen. Islamofobiske og muslimfjendtlige udsagn, som bliver fremført fra folketingets talerstol af DF og NB, vil aldrig nogensinde kunne bestå ”jødetesten”.
 
Jeg håber, at folketingets formand vil have grebet ind, hvis det var de danske jøder eller jødedommen, som blev sammenlignet med ukrudt.
 
Der er bydende nødvendigt, at andre folketingspartier snarest og utvetydigt begynder at tage afstand fra NBs og DFs farlige og radikaliserende retorik, som inspirerer og tilskynder marginaliserede individer til at begå vold og hadforbrydelser mod danske muslimer.
 
Før eller siden er S, V, SF, RV, LA og Enhedslisten i nød til klart og konsekvent at sige fra overfor racistiske demagoger fra NB og DF, hvis stigmatiserende hadretorik og diskriminerende krav aldrig kan tilfredsstilles og matches.
 
Tilbage til indhold